Mars v Škorpiónovi

Mars v Škorpiónovi

Mars v znamení Škorpióna nepozná zľutovanie

Vládnuca planéta Pluto a Mars, pevné vodné znamenie.

V skratke: Obrovská vytrvalosť, cieľavedomosť, ovládaná energia a agresivita, pomstychtivosť, silná sexualita. Mars v Škorpiónovi ide za svojim cieľom aj cez mŕtvoly, pohŕda nebezpečenstvom a nedokáže prehrávať. Prináša žiarlivosť, vlastnícke sklony na citovej úrovni. Priťahujú ho veci skryté a tajomné. Rád sa potápa alebo sa spúšťa hlboko pod zem.

Mars v Škorpiónovi AnteAr

Mars v Škorpiónovi

Mars v znamení Škorpióna vládne silnými emóciami a túžbami. Vydáva značné množstvo telesnej i duševnej energie a práve tak energicky sa dokáže vyrovnať aj s praktickými každodennými úlohami. Prekypuje nadbytkom všetkých typov energie.

Človek narodený v tejto kombinácii planéty a znamenia je silný, sebestačný, výkonný a veľmi disciplinovaný. Usilovne a cieľavedome sa činí. Je to typ, ktorý chce za každú cenu dosiahnuť svoje zámery. Dokáže v ostatných vyvolávať základné zmeny. Sám seba považuje za typ, ktorý sa prirodzene ujíma vedenia a správa sa podľa toho.

Mars v Škorpiónovi robí človeka veľmi vášnivým, zmyselným jedincom, sexuálne značne nabitým. Pre druhé pohlavie je obzvlášť príťažlivý nie len preto, že je taký krásny. Jeho sexualita sa bude často prejavovať záujmom o erotiku až enormne.

Voči svojmu partnerovi je vlastnícky a žiarlivý. Sám je verný a očakáva na oplátku to isté. Voči svojim priateľom je veľmi lojálny, ale keď sa s niekým znepriatelí, stáva sa z neho neoblomný nepriateľ. Zradu nedokáže nikdy zabudnúť.

Nerozčúli sa hneď tak ľahko, ale keď už ho okolnosti k takému stavu doženú, dokáže byť veľmi chladnokrvne pomstivý. Je hrdý, dôstojný, tvrdohlavý a plný pevnej vôle. Ostatní jeho prítomnosť vždy vnímajú, aj keď práve mlčí.

Tranzit Marsu cez znamenie Škorpióna

Mars v Škorpiónovi nie je čajíček, je to Mars najťažšieho kalibru. Je to inštruktor francúzskej cudzineckej légie, mäsiar, sadista, nájomný vrah. Jasné, väčšinou skôr hovoríme o hasičoch, záchranároch, chirurgoch a kriminalistoch, to tiež, ale ide o silu a intenzitu a tá sa môže prejaviť na oboch stranách energetickej osi.

Mars v Škorpiónovi jediným čistým rezom ukončuje veci, doráža polomŕtvych, dokončuje nedokončené, nemilosrdne vyťahuje na svetlo naše odsunuté a radšej pozabudnuté záležitosti, aby sme s nimi vo svojich životoch skoncovali raz a navždy.

Mars v Škorpiónovi prebúdza zombie a vyťahuje ich z hrobov, aby sme ich dorazili, nenechávali blúdiť na pol cesty, a tým dopriali konečne pokoj sebe i im. Mars v Škorpiónovi je energiou, kvôli ktorej sa dívame na horory – všetci sa bojíme, hrôzou sa nám zvierajú vnútornosti a napriek tomu si to znovu pustíme. Pretože je zrejmé, že akokoľvek krutá a príšerná sa táto sila zdá, je potrebná. Všetci máme vo svojom živote niečo, proces, situáciu, dej, vzťah, který sa potáca v terminálnom štádiu a čaká na ranu z milosti. A tej rany sa určite dočkáme.

Mars v Škorpiónovi vysiela svoje laserové lúče najmä do pevných znamení, teda do Škorpióna, Leva, Býka a Vodnára. Energetizuje Slnko, teda dáva mu solídny záhul, to hej, ale Slnko je aktívne a mužské, získava nadľudskú silu a vybudí sa k neskutočnému výkonu.

Lunu v tých istých znameniach dokáže Mars v Škorpiónovi rozdrať do krvi a ranu ešte posypať soľou, pretiahnuť ju najhlbšou bolesťou, ale i to je nutné, pretože inak by sa duša neprebudila a pokojne by si vegetila vo svojich starých, pohodlných, poloslepých a sebe klamúcich emočných modeloch.

Ľudia s osobnými (!) planétami v týchto znameniach idú na plný výkon a nemajú čas sa rozptyľovať hlúposťami po ceste. Takže žiadne „poďme na kávu“ alebo „ty na mňa kašleš“ alebo „ja už nemôžem, pomôž mi“ nech vás nedojíma! A tiež to neskúšajte hrať na druhých sami! Ignorujte nepodstatné, ide o sústredenie, absolútnu koncentráciu pozornosti a sily do jediného bodu a dotiahnutie úlohy do úplného konca.

Možno to znie hnusne, ale teraz nie je čas na záchranu tých druhých, aspoň dokým nezachránime seba – a pokiaľ druhých zachraňujete, robíte to aj tak pre seba a svoj rast. V prípade krízovej situácie v lietadle nasaďte najprv masku sebe, až potom pomáhajte deťom a spolucestujúcim.

Ľudia s Marsom v Škorpiónovi nie sú zlí, naopak, môžu to byť rodení záchranári, ale veľmi dobre chápu Darwinistické pravidlo prežitia silnejšieho.


Získajte viac informácií na tému: Mars v znameniach zverokruhu


© Astrology.sk

Zdieľajte so svojimi priateľmi!
Astrology.sk