Ascendent Škorpión – muž

Muž s ascendentom v Škorpiónovi

Nemá zmysel brať si servítky: tento muž je cieľavedomý. Je nespútaný a rozmarný. Je tiež panovačný a bystrý. Môže vyniknúť v zamestnaní, ktoré vyžaduje autoritatívnu osobnosť. Jeho náruživosť sa prejavuje v jeho pracovnom úsilí. Priťahuje ho nebezpečenstvo a vyniká v povolaniach v oblasti výskumu, politiky, náboženstva alebo lekárstva. Pri výbere práce nie je ostýchavý.

Môže vzlietnuť k výšinám alebo upadnúť do hlbín, podľa toho, ako veľmi sa ho to týka a aké má ciele. Udržiava pevné priateľstvá, nie je z tých, ktorým sa hovorí kamaráti. Neskamaráti sa s každým, koho stretne a trávi mnoho času sám. Ale nikdy nezabudne na dobrý skutok.

Je skvelý v budovaní a obnovovaní, nech už sa jedná o jeho zamestnanie, vzťahy alebo zoznam vecí, ktoré musí zvládnuť. Možno najsilnejšie sa jeho schopnosť obnovovať prejavuje v zotavovacej sile. Je schopný rýchlo sa spamätať po rokoch poškodzovania zdravia, po vážnej nehode či onemocnení, akoby len čírou silou vôle. A práve sila vôle je pre neho kľúčovým slovom.

Nevydesia ho vybuchujúce bomby. Ale stratiť objekt svojich citov je strašné a môže ho to priviesť k melanchólii, hĺbaniu a nutkavému správaniu. Jeho schopnosť prehovoriť vás na čokoľvek je kúzelná. Váš zdravý rozum akoby sa odrazu rozplynul. Nehypnotizuje vás v spánku? V jasných chvíľach sa vážne čudujete, ako na vás môže mať taký vplyv.

Rád ovláda a kontroluje, hoci jedine krátkodobo a zhovievavo. Keď sa zameria na svoju vyvolenú, úplne ho to pohltí. Naplánuje pre vás romantické dni. A keby mal vynechať prácu kvôli tomu, že vás vezme na piknik na jazere, tak nech. Program vašich dní a večerov bude taký plný, že nebudete mať čas ani spať. Planéty ho práve teraz menia a on je opatrnejší a tak trochu podozrievavejší než obvykle.

Vie byť verný? Áno. Dokáže zarobiť peniaze? Áno. Môže vám splniť všetky sny? Áno. Ale len ak bude chcieť…

12 znamení zverokruhu AnteAr

Ascendent Škorpión & Slnečné znamenie

Slnko Baran & Ascendent Škorpión

Spojenie týchto dvoch živlov symbolizuje výbušnú povahu. Hlavne v mladšom veku sa jedná o agresívnych jedincov, ktorí majú ťažkosti so sebaovládaním. Veľakrát sa zlostia ako malé deti, bez toho, aby sami poznali dôvod svojho rozčarovania. Cholerickú povahu sa im podarí upokojiť v profesionálnom športe aj v náročnom povolaní, ktoré si vyžaduje odolnosť voči stresu. V takomto prípade zo seba dostanú netušené výkony! Medzi ich klady patrí prispôsobivosť a empatia. Vidia druhým ľuďom do hlavy a vedia odhadnúť situáciu.

Slnko Býk & Ascendent Škorpión

Jedinci narodení v tomto znamení oplývajú silnou aurou, ktorá z nich vytvára neprehliadnuteľné vodcovské osobnosti. Vyžarujú prirodzenú autoritu, hoci sú v jadre duše priateľskí a vľúdni. Sami dosť často nechápu, odkiaľ ich vnútorná sila pramení. Mnohí pred nimi klopia oči, alebo vyčarujú rumenec na tvári. Býci v ascendente Škorpióna majú výnimočnú schopnosť nazrieť do druhých ľudí. Na okolie preto pôsobia, že vedia všetko. V skutočnosti sú to dobrosrdečné stvorenia túžiace po pohodovom partnerstve.

Slnko Blíženci & Ascendent Škorpión

Ascendent Škorpióna so sebou prináša skomplikovanie inak príjemného života. Jedinci charakterizovaní takýmto spojením inklinujú k duchovnu. Zaujímajú sa o psychológiu, ezoteriku i náboženstvo. Sú zamyslení a kladú si otázky, ktoré by ostatných Blížencov nenapadli. Títo ľudia nemajú problém s vyjadrením svojich myšlienok, citov i potrieb. Dokážu presne popísať, čo sa v nich odohráva. Na okolie možno pôsobia chladným a neprístupným dojmom, ale kto ich pozná dlhšie, vie, že sa jedná o múdrych a pozitívnych jedincov.

Slnko Rak & Ascendent Škorpión

Rak s ascendentom v Škorpiónovi vidí svoje životné šťastie v starostlivosti o milovaného partnera. Ak im to okolnosti dovolia, majú početnú rodinu a intuitívne si vyberajú plodného a spoľahlivého partnera. Nepatria medzi skromných jedincov, ktorí sú spokojní s málom. Naopak sú veľmi nároční na materiálne zabezpečenie i fyzickú krásu. Výborne sa im bude žiť po boku krásneho, pokojného až flegmatického človeka. Vtedy sa sami upokoja a dosiahnu vytúženú harmóniu. K rodine i partnerovi zachovávajú lojalitu a vernosť.

Slnko Lev & Ascendent Škorpión

Ascendent v Škorpiónovi prebúdza v týchto šelmách netušené, negatívne vlastnosti. Veľakrát patrí k najnebezpečnejším ľuďom zverokruhu. Vydrží ohromnú záťaž, má pred sebou jasný cieľ a nikdy sa nesťažuje na nepriazeň osudu. Ak si niečo zaumieni, potom to väčšinou dosiahne. Nevyspytateľnú povahu možno vyčítať už z jeho ostro rezaných rysov a chladných očí! Nikam sa nenáhli, naopak trpezlivo vyčkáva, až príde jeho čas. Pre svojho partnera predstavuje istotu perspektívneho vzťahu, ktorý nemá núdzu o financie.

Slnko Panna & Ascendent Škorpión

Panna s ascendentom v Škorpiónovi je symbolizovaná nezdravou žiarlivosťou a podozrievavou povahou. Nezriedka teda narušuje partnerovo súkromie, aby preverenia jeho vernosť. Neznáša lož a pretvárku. V takom prípade by ste sa v jej očiach navždy zhodili. Je veľmi rýchla, pracovitá a dokáže za jeden život to, čo by iný nestačil za celé stáročia. Zvláda zladiť partnerský život s náročnou prácou a nesklame ani v jednom. Potrebuje pokojného partnera, ktorý by ju vzal do náručia a uistil o svojej vernosti.

Slnko Váhy & Ascendent Škorpión

Váha s ascendentom v Škorpiónovi sa zaujíma o všetky medziľudské vzťahy. Hľadá odpoveď na otázky súvisiace s náboženstvom i filozofiou. Na svet sa pozerá cez špecifické okuliare – všetko sa jej zdá nevšedné a zaujímavé. Vďaka ascendentu v Škorpiónovi pôsobí na svoje okolie záhadne až nebezpečne. Ľudia totiž nevedia, čo od nej môžu čakať. V kútiku duše sa však jedná o romantické a priateľské stvorenie, ktorého zmyslom života je vytvárať krásu a to hlavne v medziľudských vzťahoch. Chcú tak zmeniť celý svet k lepšiemu.

Slnko Škorpión & Ascendent Škorpión

Skutočný Škorpión predstavuje nevyspytateľného jedinca. Môže mať tie najlepšie pohnútky, ale zároveň sa v ňom skrýva pomstychtivá povaha. Neradno poštvať ho proti sebe! Každý podvod ho hlboko zasiahne a prahne po tom, aby vinník zakúsil rovnakú bolesť. Ide v duchu – oko za oko. Typickí Škorpióni v mladšom veku blúdia a hľadajú sa. Majú strach, že na nič nie sú dosť dobrí, že pre nich neexistuje vhodný partner ani pracovné miesto. Časom sa naučia využívať silu slnečnej energie, ktorú dostali do vienka.

Slnko Strelec & Ascendent Škorpión

Strelec narodený s ascendentom v Škorpiónovi potrebuje cítiť veľa lásky. Hoci má sám problémy s vyjadrením svojich emócií, od svojho partnera vyžaduje spontánne prejavy zamilovanosti. Síce pôsobia nenápadne, ale vo svojej podstate môžu dosiahnuť na najvyššie životné méty. Oplývajú totiž veľkou vnútornou energiou a ohromnou sebadisciplínou. Na ruku im ide aj ohromná fyzická výdrž. Uvedomujú si, že dosiahnu všetko, čo si zaumienia. Vo všetkom ale hľadajú hlbší zmysel. Ich najčastejším životným motorom býva láska.

Slnko Kozorožec & Ascendent Škorpión

Kozorožec so Škorpiónom je kombinácia vychádzajúca zo spojenia Saturna a Pluta. Títo ľudia majú schopnosť sa dlhodobo neprejavovať a čakať na osudovú príležitosť. Sú nenápadní a nikto by nečakal, aké úspechy môžu v živote dosiahnuť. V zrelom veku ich možno nájsť vo vedúcich pozíciách aj medzi úspešnými podnikateľmi. Nepotrebujú od nikoho radiť, riadia sa výhradne svojím zdravým úsudkom. Ani v láske neznesú, aby ich niekto usmerňoval. V milostnej oblasti tápu, veľakrát sa sami štylizujú do úlohy mučeníka.

Slnko Vodnár & Ascendent Škorpión

Vodnári s ascendentom v Škorpiónovi ukazujú na silné osobnosti s bohatým vnútorným životom. Stíhajú milión povinností a ich bežný deň je plný zmien a zvratov. Dokážu milovať vrúcne a vášnivo. Ich temperament ich ženie do vopred prehratých vzťahov. V zamestnaní patrí k veľmi výkonným jedincom, ktorí sa môžu chváliť inovatívnym myslením. Radi používajú technické vymoženosti. Škorpiónsky aspekt symbolizuje rozumnú bytosť, ktorá však kvôli láske mnohokrát stratí hlavu i majetok. Napriek tomu žije stále na maximum.

Slnko Ryby & Ascendent Škorpión

Ryba s ascendentom v Škorpiónovi je stelesnením nehanebnej sexuality. Jej život sa točí okolo lásky, má rada sex a všetko, čo k tomu patrí. Neexistuje pre ňu žiadne tabu, ktoré by ju v partnerstve brzdilo. Kochá sa erotickými filmami, často navštevuje obchody s erotickými pomôckami, to všetko aby jej partnerstvo neupadlo do stereotypu. Inklinuje k najrôznejším závislostiam – od sexu, až po drogy. V zrelom veku objavuje svoju vnútornú podstatu – silné napojenie na prírodu a schopnosť pomáhať druhým ľuďom.

. . .

Ste pripravení zistiť si svoj vlastný Ascendent?

Všetko to začína zostavením vášho osobného horoskopu: je to kruhový diagram (obrazec) zobrazujúci postavenie nebeských telies pre daný okamih a konkrétne miesto na Zemi.

Po vypočítaní grafu si všimnete, že koleso zverokruhu je rozdelené do dvanástich sekcií, ktoré predstavujú každé znamenie, od Barana po Ryby.

Uvidíte tiež symboly jednotlivých planét roztrúsené v znameniach. Keby napríklad Venuša bola v čase vášho narodenia na oblohe v znamení Váh, povedali by ste, že „Venušu mám vo Váhach“.

Ak chcete v grafe nájsť umiestnenie Ascendentu, nájdite dve veľké tlačené písmená „AC“, ukazuje na nich šípka: znamenie, pri ktorom sa nachádzajú, je znamením vášho Ascendentu, vášho vychádzajúceho znamenia.

Záver

Ascendent, čiže vychádzajúce alebo vzostupné znamenie, je znamenie zverokruhu, ktoré – v okamihu keď sme sa narodili – práve vychádzalo nad obzor.

Vychádzajúce znamenie je východiskovým bodom astrologického diagramu a je jedným z troch najdôležitejších prvkov horoskopu. Ďalšími dvomi sú postavenie Slnka v zverokruhu, čiže naše slnečné znamenie a postavenie Mesiaca v zverokruhu v deň nášho narodenia.

Slnečné znamenie predstavuje len našu základnú povahu, ale Ascendent, vychádzajúce znamenie, je aktívnym prejavom tejto osoby.

Získajte viac informácií na tému Ascendent v znameniach zverokruhu

© Astrology.sk

Zdieľajte so svojimi priateľmi!
Astrology.sk