Prečo sa predpovede plnia: Môžete zmeniť výsledok?!

Photo of author

By astromaïa

Poslednú aktualizáciu dňa 20/10/2024 vykonal astromaïa

Prečo sa predpovede plnia: Môžete zmeniť výsledok?!

Minority Report: Prečo sa predpovede plnia?!
Minority Report – Prečo sa predpovede plnia: Môžete zmeniť výsledok?!

To, čo je napísané v astrologickej literatúre, je odpozorované zo skúsenosti na veľkom počte ľudí: vyjadruje to priemernú úroveň vedomia más v určitom období. Človek, ktorý sa vyšvihne nad túto priemernú úroveň vedomia, povedzme, že sa dá na duchovnú cestu, sa tomuto priemernému obrazu vymyká. Planetárne sily majú na neho úplne iné účinky. Tzv. ničivé konštelácie, ktoré na masy pôsobia rozkladne a demoralizujúco, ho stimulujú k veľkej vnútornej aktivite a tvorbe.

Väčšina ľudí však odmieta akúkoľvek prácu na svojom vedomí. Držia sa hesla: „Človek je už raz taký, aký je a hotovo.“ Správanie takýchto ľudí nie je ťažké predpovedať, pretože s ich vedomím môžete počítať ako s konštantou.

Nejaká dostatočne senzibilná osoba, nepreťažená rozumovými záležitosťami, napríklad potulná cigánka, intuitívne vníma astrálne obrazy, ktoré si človek svojou každodennou duševnou činnosťou okolo seba vytvoril. Vyciťuje, že sa „vznášajú“ okolo neho a že ho „čakajú“. Kedy budú mať možnosť sa naplniť, o tom rozhoduje rytmus planét. Pravdepodobnosť, že sa duševný svet tohto človeka dovtedy zmení, je minimálna. Ak ten človek nie je v duchovnom svete aktívny, nie je v ňom sebavedomou bytosťou schopnou vlastných činov, ale len dieťaťom, ktoré pasívne podlieha vplyvom svojho duševného okolia. Preto sa dá s veľkou istotou povedať, čo ho čaká, to sa aj naplní.

Duchovne neprebudený človek prejde inkarnáciou v tele ako spiaci alebo snívajúci pilot v lietadle. Nie je ťažké predpovedať, kam lietadlo doletí a dopadne, pokiaľ pilot (ľudský duch) spí. No akonáhle sa prebudí a vezme riadenie do vlastných rúk, je všetkým predpovediam koniec. Od tej chvíle sú aj všetci jasnovidci vedľa.

To, že nejaký človek je duchovne mŕtvy, že nežije, poznať podľa toho, že jeho život je predpovedateľný, mechanický. Napríklad o Ferovi môžete s úplnou istotou predpovedať, že v nedeľu bude zase sedieť v krčme pri pive s borovičkou a fajčiť atď. Na to vôbec nemusíte byť žiadny jasnovidec. Znamená to, že Fero je osudovo predurčený? Fero jednoducho podlieha svojim sklonom a je neschopný zmeniť sa. Keby sa vzmužil, keby sa v jeho duševnom svete niečo zmenilo, predpoveď by vám odrazu nevyšla, lebo by bol v nedeľu niekde inde. Ale Fero sa nehodlá meniť. Tvrdí, že pije len toľko, koľko chce, a že keby nechcel, že môže kedykoľvek prestať. Lenže vy vidíte, že si tým už spôsobil nesmierne životné komplikácie a utrpenie a napriek tomu s tým nedokáže prestať.

Toto však o ľuďoch platí v oveľa väčšej miere, ako sú ochotní si pripustiť. Dívate sa na ich životy a vidíte, že keď Saturn prechádza domom priateľstva, rozchádzajú sa s najlepším priateľom alebo priateľkou, potom domom práce – o oni odchádzajú zo zamestnania, domom manželstva – a oni sa rozvádzajú. Napriek tomu budú rozhodne tvrdiť, že konajú úplne „slobodne“, z vlastnej vôle. V skutočnosti iba podliehajú svojim sklonom, vášňam, strachom, zvykom a zlozvykom.

Saturn sa nie nadarmo zobrazuje ako starec s kosou, ktorý všetko berie. Ale berie iba to povrchné, to, čo neobstojí! Jediný spôsob, ako sa stať pánom svojho osudu, je zmeniť seba; zdokonaliť sa. Kto nedokázal zmeniť seba, toho „sloboda“ je iba prázdnym slovom.

© Astrology.sk

Súvisiace témy:

Saturn ako „tmel“ na vzťahy a schopnosť dospieť

Spriaznené duše sa chcú a potrebujú

Karma v horoskope

Partnerské horoskopy

Škola klasickej astrológie

Astrológia – zoznam článkov

Kde to nájdem vo svojom horoskope?

Zdieľajte so svojimi priateľmi!
Astrology.sk